Connect with us

Ahoj, co hledáte?

Hokej

Jak se daří Čechům v NHL

V současné době máme za sebou téměř polovinu NHL. Je proto nejvyšší čas se podívat na to, jak se daří českým hráčům v rámci NHL. Koho tipujete, že zrovna vévodí tabulkám v rámci kanadsko-americké NHL a který z nich je momentálně nejlepší?

Jak se daří Čechům v NHL
Jak se daří Čechům NHL | zdroj: thehockeywritters.com

Útočníci

Jak se daří českým útočníkům v rámci NHL? Nejdříve si sestavme tabulku pěti nejlepších českých střelců.

  • David Pastrňák
  • Dominik Kubalík
  • Ondřej Palát
  • Martin Nečas
  • Jakub Vrána

Toto je v současné době pět nejlepších střelců v NHL za Českou republiku. Pastrňák za Boston Bruins dosud v této sezoně odehrál 12 zápasů. Za tuto dobu ale stihl dát devět gólů, a na devět gólů také přihrál. V hodnocení +/- má na ledě + 6 bodů a řadí se tak rozhodně mezi platné hráče Bostonu.

Druhým střelcem z Čechů je Dominik Kubalík z týmu Chicago Blackhawks. Ten odehrál za tento tým v letošní sezoně celkem 23 zápasů, v nich se mu podařilo osmkrát skórovat a celkem desetkrát na gól přihrát. Ve statistikách +/- si drží skóre +1.

Třetím nejlepším českým hráčem je Ondřej Palát. Ten nastupuje za St. Louis Blues a v letošní sezoně nastoupil ke dvaceti zápasům. V nich se mu povedlo vstřelit devět gólů a na sedm nahrát. Celkově tak zatím posbíral 16 bodů a v bodování +/- si drží příjemných +2.

Jak se daří Čechům v NHL

Ondřej Palát | zdroj: thehockeywritters.com

Na čtvrtém místě se řadí mladý kanonýr z Caroliny, Martin Nečas. Ten v jejich dresu odehrál letos 19 utkání a spíše nahrává, než střílí. Přeci jen nasbíral již 12 asistencí ale pouze tři góly. V bodování +/- si ale drží skvělých +9 bodů!

Naši pětici nejlepších střelců pak uzavírá Jakub Vrána z Washingtonu. Ten má na svém kontě 20 odehraných zápasů a celkem posbíral 14 bodů. Sedm gólů a sedm asistencím má na svém kontě Vrána. V bodování +/- si drží plus sedm bodů.

Brankáři

Pokud se podíváme na maskované muže v brankovišti, čeká nás příjemné překvapení. V současné době je nejlepším brankářem NHL Petr Mrázek. Nastoupil ale pouze ke čtyřem zápasům, takže jsou jeho statistiky hodně zkreslené.

Mnohem pravidelněji ale nastupuje Vítek Vaneček za Washington Capitals. Ten odchytal celkem 17 zápasů a drží si statistiku 2,81 gólu na zápas. Jeho úspěšnost se tak blíží 91 %! Rozhodně se řadí mezi opory Washingtonu.

Jak se daří Čechům v NHL

Vítek Vaněček | zdroj: NHL.com

Třetím brankářem v rámci České republiky je David Rittich. Ten za tým Calgray Flames odchytal hned deset utkání a jeho statistika je 2,92 gólů na zápas. Jeho celková statistika, resp. účinnost je 90,4 %. Neodchytal sice nejvíce utkání, přesto je skvělé, že si drží tyto statistiky.

Obránci

V NHL nemáme příliš hrajících obránců. Nejvíce bodů má v současné době Filip Hronek hrající za Red Wings. Sice dokázal nahrát na deset gólů, jeho statistiky +/- jsou ale – 8 bodů, což není lichotivá statistika.

O poznání lépe si vede Jan Rutta. Ten odehrál dvacítku zápasů, nahrál na pět gólů a může se pyšnit skvělou statistikou +/-, kde dokázal nasbírat +10 bodů. Podobnou statistiku má také tvrďák Radko Gudas hrající za Floridu.

Nováčci

Pravidelně hrajícího nováčka Česká republika v NHL má taky. Je jím Jakub Zbořil, který dokázal v 17 zápasech asistovat na čtyři branky. Ve statistikách +/- si pak drží kladnou hodnotu +2 body. Snad se brzy prosadí i nováčci Martin Kaut a David Kaše.

Do komentářů

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Čtěte také

Hokej

Manažer Boston Bruins prozradil, že je v neustálém kontaktu s Davidem Krejčím a jedná s ním o návratu do NHL.

Hokej

Na pulty amerických supermarketů se dostávají těstoviny s názvem "Pasta" a obrázkem Davida Pastrňáka, kterému se právě "Pasta" přezdívá.

Fotbal

Hvězda NHL David Pastrňák se po prodělaném letním hororu, kdy se svou švédskou partnerkou přišli o syna, vrací do normálního života. O víkendu byl...

Hokej

Švédsko, které v posledních letech MS v hokeji hned několikrát vyhrálo, a které do tohoto šampionátu vstupovalo jako jeden z hlavních favoritů na zisk zlatých medailí, volá...

Reklama
Reklama

Nové

Tenis

Legendární tenista Roger Federer se v rámci utkání Laver Cupu rozloučil se svou bohatou kariérou. Bohužel pro něj mu rozlučku zkazila porážka. S Rafaelem...

Fotbal

Skvěle! Lvíčata ve svém úvodním barážovém zápase neponechala nic náhodě a porazila Island na jeho hřišti 2:1. Do odvety tak půjdou čeští mladíci s...

Fotbal

Patrik Schick zaznamenal další individuální úspěch. Poprvé ovládl anketu Zlatý míč udělovanou pro nejlepšího českého fotbalistu sezóny. S velkým náskokem anketu ovládl před Tomášem...

Fotbal

Po odchodu Grahama Pottera do Chelsea musel Brighton najít nového hlavního trenéra. Tím se stane třiačtyřicetiletý Ital Roberto De Zerbi, který naposledy působil v...

Fotbal

Viktoria Plzeň si došla pro překvapivě hladké vítězství nad Slavií 3:0. Nutno podotknout, že jí k tomu výrazně pomohlo vyloučení Santose ve druhé minutě...

Fotbal

Ani s Baníkem Ostrava neprotrhla Sparta nelichotivou sérii pěti remíz v řadě. I když měl letenský klub v zápase značnou převahu, Baníku na gól...

Reklama