Connect with us

Ahoj, co hledáte?

MMA

Oktagon 26 – šampionem je Krištofič!

Je to tady, dlouho očekávaný galavečer Oktagon 26! Výsledky všech zápasů se dozvíte v tomto článku! Kdo nakonec získá titul střední váhy?

Pirat WIN
Oktagon 26 | zdroj: blesk.cz

Daniel Škvor vs. Ilya Lupinov – Vítěz: ŠKVOR

Zápas začal poměrně aktivně, Škvor ale použil koleno v době, kdy nesměl. Lupinov se otřepal a první kolo pokračuje. Škvorovi byl stržen jeden bod za nelegální koleno. Zápas ale neměl i tak dlouhého trvání. Po necelé minutě a půl, respektive po asi dvaceti vteřinách restartovaného zápasu Daniel Škvor trefil tentokrát čisté a legální koleno, přidal jeden loket a bylo po zápase. Vítězí Daniel Škvor.

Peter Gabal vs. Dawid Kareta – Vítěz: KARETA

První kolo začalo neuvěřitelně aktivně. Oba borci trefili několik ran i několik high kicků. V polovině prvního kola se pak zápas přenesl na zem. Na zemi ale zápas dlouho nevydržel a oba borci jsou zase na nohou. Přesto ale poslední minuta prvního kola probíhala výhradně na zemi. Oba borci si odpočinou a mohou vejít do druhého kola!

Druhé kolo začalo opět velmi aktivně! Zápasníci si skutečně nic nedarují. Zatím má ale ze zápasu respektive z druhého kola více Dawid Kareta. Druhé kolo se již odehrává více na zemi, Gabal ale inkasuje jednu ránu za druhou. Minutu a půl před koncem se ale Gabal vzepjal a zápas opět dostal nahoru. Kareta ale hned takedownem dává svého soupeře na zem a je vidět, že má více sil. Třetí kolo bude enormně důležité i z pohledu bodů.

Třetí kolo začalo a víme, že rozhodne o vítězi. Do útoku se ihned pustil Dawid Kareta a opět jde zápas na zem. Oba ale nevyvíjeli žádnou větší aktivitu a rozhodčí tak zápas postavil. V postoji jsme ale dlouho nevydrželi a Kareta opět takedownem dostává Gabala na zem a rozdává další rány. Peter se snaží dostat zápas zpět na nohy, ale chybí mu již síly. Kareta trefil pěknou kombinaci na zemi a Gabal už je naprosto zoufalý. S tímto zápasem už zřejmě nic neudělá. Zápas skončil a nyní čekáme na rozhodnutí bodových rozhodčích. Ti dávají zápas Dawidu Karetovi!

Oktagon 26

Atmosféra na Štvanici / Zdroj Oktagon FB

Ondřej Raška vs. Daniel Brunclík – Vítěz: RAŠKA

První minuty prvního kola se zatím odehrávají spíše na pletivu a rozhodně se nejedná o plejádu nádherných úderů. Na konci prvního kola se Brunclíkovi povedl Rašku otevřít, nejedná se ale o nic drastického a Ondřej si i nadále kontroluje první kolo. To samo o sobě nepřineslo nic extra zajímavého.

V průběhu druhého kola začalo na Štvanici lehce pršet. V oktagonu se zatím neděje nic zajímavého, oba borci do něj vstoupili hodně vlažně. Raška se nyní dostal Brunclíkovi do zad, vytěžil z toho dva, tři ostřejší údery a jinak i nadále boj probíhá u pletiva. Brunclík nyní lowkickem trefuje Rašku do slabin, prakticky hned se ale pokračuje. Na konci druhého kola Raška trefil pár dobrých úderů na zemi.

Třetí kolo bude opět rozhodovat. Pokud ale chce Brunclík vyhrát, bude muset svého soupeře knockoutovat. Třetí kolo začal aktivněji Brunclík a takedownem dostal svého soupeře na zem, kde jej úspěšně kontroluje. Raška krvácí z obočí a hodně úderů Brunclík míří právě na zraněné místo. Daniel je stále velmi aktivní, avšak pro vítězství nutně potřebuje Rašku ukončit. Raška díky pokusu o páku dostal Brunclíka pod sebe a zdá se, že už zápas dokontroluje až do konce. Opět budou rozhodovat bodoví rozhodčí, kteří zápas dávají Ondřeji Raškovi!

Magalena Šormová vs. Chiara Penco – Vítěz: ŠORMOVÁ

A začal nám první ženský zápas večera. Česká bojovnice začala hodně aktivně a Penco momentálně trápí u pletiva. Neděje se ale zatím nic zvláštního. Z prvního kola má zatím ale jednoznačně víc Magdalena Šormová. Snaží se na zemi trefovat lokty, bohužel se jí to ale nedaří. A tři vteřiny před koncem prvního kolaale Šormová svoji soupeřku uškrtila. Penco je vůbec poprvé v kariéře ukončena před limitem!

Felix Klinkhammer vs. Anatoliy Tarasenko – Vítěz: KLINKHAMMER

První kolo začalo velmi aktivně a to především ze strany Klinkhammera. Ten první kolo jednoznačně ovládá a Tarasenko je momentálně ve velice nepříjemné situaci. Chvíli se zdálo, že Klinkhammer uškrtí Tarasenka ale nepovedlo se mu to. První kolo jasně ve znamení Felixe Klinkhammera. Na ukončení to ale nebylo a Felix se tak poprvé podívá do druhého kola.

Druhé kolo začalo ale první půlminuta nepřinesla nic zajímavého. Až po minutě vidíme první údery a to od Tarasenka. Klinkhammer přenáší zápas opět na zem a dá se očekávat, že zde bude opět dominovat. A zatím se tak skutečně děje, ačkoli se od Felixe nejedná o žádné signifikantní údery, které by Tarasenkovi nějak ublížili. Klimkhammer se snažil podruhé o uškrcení, ale ani tentokrát se nejedná o úspěšný pokus. Tarasenko se snažil zápas postavit, avšak neúspěšně. I druhé kolo končí a čeká nás třetí.

Aby Tarasenko vyhrál, bude muset Klinkhammera ukončit, v opačném případě vyhraje Němec na body. Začalo třetí kolo a opět je začátek více ve znamení vyčkávání. Po minutě třetího kola se zápas opět přesouvá na zem, kde se dá očekávat dominance Klinkhammera. Ačkoli nám třetí kolo skončilo, nakonec na body vyhrál Felix Klinkhammer.

Tereza Bledá vs. Edna Oliveira Ajala – Vítěz: BLEDÁ

Máme zde i druhý ženský zápas, do kterého velmi aktivně vstoupila Tereza Bledá. Fanoušci ji jednoznačně ženou kupředu za vítězstvím. Ke konci prvního kola se Bledá dostala do trošku nepříjemné pozice, zatím ji ale zvládá a dokonce dokázala výborně zaútočit a nakonec se jí podařilo zvítězit na submisi v rámci prvního kola!

Tereza Bledá

Pohádka pokračuje. Nekompromisní Tereza Bledá a její další ukončení před limitem! / Zdroj: Oktagon FB

Janne Elonen-Kulmala vs. Farid Basharat – Vítěz: BASHARAT

Poslední zápas prelims karty! První kolo začíná! Zápas se velmi rychle přenesl na zem. Zde se zatím odehrává většina zápasu, nicméně Janne se dokázal postavit a opět bojujeme v postoji. Zápas je skutečně ve velmi vysokém tempu. Údery zatím dopadají na oba borce, Elonen-Kulmala už má na čele pořádnou bouli. Basharat dostal Fina na zem a zde mu rozdává tvrdé rány. První kolo je minulostí.

I druhé kolo začíná velmi aktivně, Farid je momentálně na koni. Janne ale začal pěkně kombinovat a dostává Basharata lehce do úzkých. Ten ale rychle kontruje a zápas opět přenáší na zem. Elonen je také lehce otevřený na obočí, uvidíme, zda jej toto nebude příliš limitovat. Janne se pokusil zápas postavit, ovšem neúspěšně. Basharat se snažil o submisi, avšak neúspěšně. Zatím ale jednoznačně kontroluje zápas a Fina do ničeho nepouští. Elonen-Kulmala schytává velké množství ran. Druhé kolo je minulostí, pokud ale bude chtít Janne vyhrát, bude muset knockoutovat svého soupeře.

Třetí kolo již začalo, Elonen-Kulmala do něj vstoupil velmi aktivně. Tvrdé rány teď ale zase rozdává Farid. Zápas je opět na zemi a Basharat zde dominuje, rozdává tvrdé lokty a pro Fina to nevypadá vůbec dobře. Farid se znovu pokusil o submisi a znovu se mu to nepodařilo. A další pokus, který už ale nyní vyšel a Farid Basharat vítězí!

Miloš Petrášek vs. Vlado Neferanović – Vítěz: PETRÁŠEK

A máme zde první zápas hlavní karty! Do oktagonu se vrací Miloš Petrášek. Publikum samozřejmě žene kupředu Petráška. Ten hned dostává zápas na zem. Zde se ale zatím nic extra neděje. Petrášek se pokusil také o submisi, ale ta byla dopředu odsouzena k nezdaru. Nic méně, druhá submise se již povedla a Miloš Petrášek vítězí v prvním kole! Navíc se jedná o návrat do klece po 18 měsících.

Lucia Szabová vs. Cornelia Holm – Vítěz: SZABOVÁ

První ženský zápas hlavní karty a celkově dnes třetí. Zápas před neuvěřitelnou atmosférou začal. Zápas se zatím odehrává spíše u pletiva, kde má mírně navrch Holm. Po krátké přestřelce se fight opět odehrává u pletiva, tentokrát ale útočí Szabová. Ve druhé polovině kola už obě zápasnice přešly spíše do ruční přestřelky. První kolo nesmírně líbivého zápasu skončilo.

Do druhého kola vstoupila lépe Holm. A v akci také Holm pokračuje a zdá se, že by mohla mít v zápase Szabová problém. Lucia nyní přidala několik kolen a Holmová je bezpochyby začíná cítit. Navíc přidala také několik dalších úderů na hlavu soupeřky. Lucia postupně přebírá vládu nad tímto zápasem. Holm se již třikrát pokusila zápas přenést na zem a ani jednou se jí to nepovedlo. Skončilo nám druhé kolo a máme se rozhodně na co těšit v rámci posledního kola!

Třetí kolo také probíhá ve vysokém tempu. A Holm se podařil takedown, na zemi by měla být Švédka velmi silná. Zatím ale nemá moc sil. A zápas se zase přenesl do postoje. Szabová zatím rozdává rány ale Holm se statečně drží. A zápas je znovu na zemi, aktivnější je ale Szabová. Lucia se pokoušela o submisi ale nepodařila se jí. Po sérii úderů je zde další pokus o submisi ale Holm se zatím ubránila. Na řadu opět přijdou bodoví rozhodčí, kteří dávají zápas Lucii Szabová!

Matúš Juráček vs. Tato Primera – Vítěz: JURÁČEK

Zápas začali oba borci velmi aktivně. I přes aktivitu obou borců se zatím v oktagonu nic moc neděje. Zápas začal nabírat na tempu, přesnější je ale v úderech Primera. Proběhla ještě výměna několika ran a máme konec prvního kola. Pokud se bude rozhodovat na body, rozhodně není bodovým co závidět.

Hned na úvod druhého kola zasáhl Juráček Primeru tvrdě a zápas se přenesl na zem. Rozhodčí popohání oba borce k aktivitě na zemi. Fight se opět přenesl do postoje, na zemi se toho moc neudálo. V postoji se ale dějí věci, Primera trefil neuvěřitelnou bombu a Juráček je jasně otřesený. A Primera pokračuje v tlaku. Zápas je opět na zemi, kde Juráček schytává tvrdé lokty, navíc je také otevřený nad obočím. Druhé kolo skončilo a třetí bude rozhodně velkolepé.

I třetí kolo otevírá Juráček skvělým úderem. Čech přidal také další přesné rány, přesto to na Primerovi nezanechalo žádné následky. Zatím je toto třetí kolo neuvěřitelně vyrovnané. Pokud s zápas dostane až na konec, bodoví budou mít těžké rozhodování. Juráček se teď snaží Primeru nachytat dobrým kolenem. Juráčkovi se nyní nepovedl pokus o takedown a dostal se tak do nepříjemné situace. Třetí kolo skončilo. Vítězem zápasu na body se nakonec stává Matúš Juráček!

Matúš Juráček

Matúš Juráček zůstává v OKTAGONU neporažený a připisuje si další cenný skalp! / Zdroj: Oktagon FB

Lucie Pudilová vs. Talita Bernardo – Vítěz: BERNARDO

A máme zde poslední ženský zápas! Zároveň zde máme také poslední zápas před titulovou bitvou. Ve Štvanici nám začalo první kolo! Do něj vstoupila Lucie velmi aktivně. Zápas se ale přenesl na zem, kde se momentálně nic neděje. Nakonec si ale poměrně výhodnou pozici vybojovala Bernardo, která zasadila několik úderů Pudilové. Zatím je v prvním kole více aktivní brazilská bojovnice. Navíc na zemi zasazuje jeden skvělý úder za druhým. První kolo nám končí.

Druhé kolo začalo a Pudilová do něj vstoupila o dost opatrněji než do kola prvního. Dokonce se Lucii podařilo také několik úderů trefit. Vedle úderů přidává také několik lowkicků, které dopadly, kam měly. Brazilce se ale podařilo přenést zápas na zem, kde ji to jistě vyhovuje mnohem více. To je vidět, protože druhé kolo se již odehrává výhradně na zemi a Lucie s tím nic moc není schopná udělat. Máme konec druhého kola a pro Lucii to nevypadá vůbec dobře.

Třetí kolo duelu dvou UFC veteránek začalo. Lucie opět začala velmi aktivně, avšak Brazilka ji záhy dostává na zem. Zatím se ale nic moc neděje, což relativně vyhovuje Bernardo. Lucie se snaží vstát a povedlo se! Přesto ale souboj pokračuje u pletiva a nakonec Bernardo opět přenáší zápas na zem. Lucie ví, že potřebuje vstát ale zatím se jí to nedaří. Naopak schytává několik úderů. Zdá se, že kolo na zemi i skončí a budou rozhodovat bodoví rozhodčí. Ti dávají po zásluze výhru Talitě Bernardo!

Samuel Krištofič vs. Marcin Naruszczka – Vítěz: KRIŠTOFIČ

A je zde konečně titulový zápas! Začalo nám první kolo. Diváci samozřejmě ženou dopředu „Piráta“ Krištofiče. Zápas začal velmi aktivně a bojovníci so rozhodně nic nedarují. Naruszczka teď trefil několik hezkých úderů. Zatím oba zvolili spíše vyčkávací taktiku, přeci jen je ještě čas na signifikantní údery. Nyní ale Naruszczka trefil bombu a „pirát“ doslova utíkal, aby se vyhnul i dalším ranám. První kolo skončilo a těžko říct, kdo měl více navrch.

Druhé kolo titulového zápasu začalo. Krištofič teď zkusil naskočené koleno ale minul. Zápas se tedy přesunul na zem, kde zatím úřaduje Naruszczka. „Pirátovi“ se ale podařilo rychle vstát. Zatím se ale zdá, že se zápasu má více polský bojovník. U pletiva oba fightery odtrhl rozhodčí pro neaktivitu. Následoval dobrý lowkick od Piráta. Druhé kolo končí u pletiva.

Zápas vstupuje do třetího kola. To začalo poměrně opatrně, postupně ale zápasníci přitvrzují. Boj probíhal opět velmi pasivně u pletiva, takže rozhodčí opět přesunul bojovníky do středu a mohlo se začít odznova. Pirát zasáhl Naruszczku silně, nic z toho ale nakonec nebylo. Bojovníci si chtěli odpočinout u pletiva, na pasivitu je ale opět upozornil rozhodčí. Zápas je to náročný, i proto jsou v zápase „hluchá“ místa, kdy se nic neděje. Závěr třetího kola přinesl ostrou přestřelku a tou také skončilo.

Blížíme se do čtvrtého kola, ve kterém Naruszczka dosud nikdy nebyl, Pirát ano. Co nám tedy přinese? Polský bojovník se ale „kola šampionů“ nezalekl a je velmi aktivní. Fighteři jsou opět u pletiva a jedná se o poměrně pasivní část čtvrtého kola. A pasivita prakticky pokračuje, žádné údery ale nesmírně fyzicky náročná bitva. Rozhodčí oba opět popohání u pletiva. Pirátovi se podařilo zasadit několik tvrdých úderů, které Naruszczkovi rozhodně nechutnaly. A máme zde konec čtvrtého kola.

A je zde poslední rozhodující kolo. Zde musejí oba borci nechat všechno, už není na co se šetřit. Podle toho také páté kolo začalo, zápasníci si vyměnili několik tvrdých zásahu. Naruszczka není úplně v kondici, Pirát nyní musí zabrat aby přiklonil vítězství na svou stranu. Naruszczka se snažil o takedown ale nepovedl se mu. Zápas nyní pokračuje u pletiva. Je vidět, že jsou oba borci skutečně vyčerpaní. Další pokus o takedown, opět byl neúspěšný. Zápas skončil, čekáme na rozhodnutí bodových rozhodčích. Šampionem se tedy stává Samule „Pirát“ Krištofič!

Samuel Krištofič

Pirát porazil polského bojovníka Mateusze Strzelczyka TKO ve 2. kole / Zdroj: Oktagon FB

Do komentářů

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Čtěte také

MMA

Radostná zpráva pro všechny české fanoušky MMA. Do nejlepší organizace na světě míří česká zápasnice Lucie Pudilová.

MMA

Přibližně rok čekal jeden z nejpopulárnějších českých MMA zápasníků na návrat do klece. Chvílemi už to vypadalo beznadějně, ale teď to vypadá na happy...

MMA

MMA svět oplakává zápasníka, který v minulosti nastoupil také v zápase české organizace Oktagon.

MMA

Oktagon s pořadovým číslem 30 je za námi a tak nezbývá, než si projít všechny jeho zápasy a prozradit si, jak si v nich borci vedli...

Reklama
Reklama

Nové

Tenis

Legendární tenista Roger Federer se v rámci utkání Laver Cupu rozloučil se svou bohatou kariérou. Bohužel pro něj mu rozlučku zkazila porážka. S Rafaelem...

Fotbal

Skvěle! Lvíčata ve svém úvodním barážovém zápase neponechala nic náhodě a porazila Island na jeho hřišti 2:1. Do odvety tak půjdou čeští mladíci s...

Fotbal

Patrik Schick zaznamenal další individuální úspěch. Poprvé ovládl anketu Zlatý míč udělovanou pro nejlepšího českého fotbalistu sezóny. S velkým náskokem anketu ovládl před Tomášem...

Fotbal

Po odchodu Grahama Pottera do Chelsea musel Brighton najít nového hlavního trenéra. Tím se stane třiačtyřicetiletý Ital Roberto De Zerbi, který naposledy působil v...

Fotbal

Viktoria Plzeň si došla pro překvapivě hladké vítězství nad Slavií 3:0. Nutno podotknout, že jí k tomu výrazně pomohlo vyloučení Santose ve druhé minutě...

Fotbal

Ani s Baníkem Ostrava neprotrhla Sparta nelichotivou sérii pěti remíz v řadě. I když měl letenský klub v zápase značnou převahu, Baníku na gól...

Reklama