Connect with us

Ahoj, co hledáte?

EURO

Česko si jede do Anglie pro jistotu postupu

Výběr České republiky je na tom před posledním zápasem stejně jako Anglie. Na rozdíl od Albionu jsou ovšem pro Čechy čtyři body poměrně nadstandardní. Česko se veze na vlně lehké euforie a v tomto zápase si může pojistit postup do vyřazovací fáze (pokud se nerozhodne už v předešlých zápasech tím, že Češi dostanou jistotou v podobě postupu skrze tabulku třetích týmů). Čechům stačí remíza. Podaří se?

cesko-vs-anglie
Zdroj: ČT Sport

Česko

Zatím není jasné, zdali Česko bude muset bodovat, nebo do zápasu půjde s jistotou postupu. Tato skutečnost by silně zamíchala kartami, v případě jistoty postupu by Češi, po vzoru například Itálie, poslední zápas mohli odehrát s výraznými změnami sestavy.

Trenérovi Jaroslavu Šilhavému budou k dispozici všichni hráči kromě Michala Sadílka. Tomáš Souček je po karambolu v zápase proti Skotsku do zápasu připraven.

Protože Alex Král hraje zjevně bez formy, nabízí se možnost od začátku zápasu poslat do hry Tomáše Holeše.

Rozbor zápasu s predikcí: 🇨🇿 Česko – Anglie 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Anglie

Anglie je zvučnými jmény nabytý tým, který ani náznakem nenaplňuje všechna očekávání. Situace na Ostrovech je pro hráče velmi nepříjemná, po remízovém zápase se Skotskem fanoušci na anglickou reprezentaci bučeli.

Tristní je především produktivita Anglie, kdy v úvodních dvou zápasech dokázali vstřelit pouze jeden gól. Nedaří se ani kapitánovi týmu Harrymu Kaneovi, ale trenér Southgate ho z nějakého důvodu nechce vyměnit, byť zajímavé varianty se mu nabízí.

Hlavnímu trenérovi by již měli být k dispozici Jordan Henderson a Harry Maguire, kteří se snažili dostat do zápasového tempa.

Phil Folden je v karetním ohrožení a tak by se fanoušci mohli dočkat kýžené změny – nasazení Jacka Grealishe.

Shrnutí

Česko s Anglií se dost možná utkají o možný postup ze skupiny (pokud nebude rozhodnuto s předstihem). Oběma týmům by k jistotě postupu stačila remíza, ovšem nedá se čekat, že by se s ním celky spokojily. To se týká především Albionu, který bude hrát také o svoji čest.

Česko v zápase musí být velmi opatrné, aby zápas neskončil porážkou 5:0 jako v posledním vzájemném zápase na hřišti Anglie.

Anglie je v zápase velký favorit. Otázka je, jak to bude s motivací. Nejpravděpodobnější je ovšem za všech okolností výhra Anglie.

Do komentářů

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Čtěte také

Hokej

Výběr České republiky v zápase o bronzovou medaili porazil tým USA a vrátil se zpět mezi hokejovou špičku. 

Hokej

Česko nezvládlo semifinálový zápas s Kanadou a v neděli si zahraje pouze o bronzové medaile.

Hokej

Česko zvládlo čtvrteční zápas s Německem a probojovalo se do semifinále Mistrovství světa v hokeji. Večerní zápasy potom rozhodly také o jeho soupeři.

Hokej

Česko slaví obrovský úspěch. Probojovalo se do semifinále Mistrovství světa v hokeji, mají tedy jistotu, že si zahrají o medaile.

Reklama
Reklama

Nové

Tenis

Legendární tenista Roger Federer se v rámci utkání Laver Cupu rozloučil se svou bohatou kariérou. Bohužel pro něj mu rozlučku zkazila porážka. S Rafaelem...

Fotbal

Skvěle! Lvíčata ve svém úvodním barážovém zápase neponechala nic náhodě a porazila Island na jeho hřišti 2:1. Do odvety tak půjdou čeští mladíci s...

Fotbal

Patrik Schick zaznamenal další individuální úspěch. Poprvé ovládl anketu Zlatý míč udělovanou pro nejlepšího českého fotbalistu sezóny. S velkým náskokem anketu ovládl před Tomášem...

Fotbal

Po odchodu Grahama Pottera do Chelsea musel Brighton najít nového hlavního trenéra. Tím se stane třiačtyřicetiletý Ital Roberto De Zerbi, který naposledy působil v...

Fotbal

Viktoria Plzeň si došla pro překvapivě hladké vítězství nad Slavií 3:0. Nutno podotknout, že jí k tomu výrazně pomohlo vyloučení Santose ve druhé minutě...

Fotbal

Ani s Baníkem Ostrava neprotrhla Sparta nelichotivou sérii pěti remíz v řadě. I když měl letenský klub v zápase značnou převahu, Baníku na gól...

Reklama