Connect with us

Ahoj, co hledáte?

MS v hokeji

Česko zvládlo zápas o všechno a teď se bude čekat na výkon Švédska

Do první třetiny vstoupilo aktivněji Dánsko, které dobře bruslilo, rychle napadalo a vytvořilo si i několik zajímavých šancí. Ve čtvrté minutě hry Dánsko svou aktivitou donutilo Lukáše Kloka k faulu a početní výhodu po několika sekundách poměrně snadno využilo. Skóroval N. Jensen po rychlé kombinaci s Lauridsenem a Olsenem.

cesko-vs-dansko
Zdroj: Prague morning

Po inkasovaném gólu Česko zvýšilo aktivitu a vytvořilo si několik šancí, žádný gól z toho však nepadl. Dánsko hrálo velmi soustředěně a disciplinovaně. Minutu před koncem první třetiny nám Dánsko nedovoleným zákrokem darovalo početní výhodu, ale její první polovinu Česko nedokázalo proměnit a třetina tak skončila za stavu 1:0 pro Dánsko.

Druhou třetinu Češi i díky zbývající početní výhodě začali aktivněji. Na střely Češi tuto třetinu vyhráli poměrem 13:2, ovšem ke gólu tato zvýšená aktivita bohužel nevedla. Na konci druhé třetiny se Češi navíc dostali do oslabení, jehož větší část si přenesli do závěrečného dějství.

Do třetí třetiny Dánsko vstoupilo v početní výhodě. V ní si také vytvořilo obrovskou šanci, ale tu neproměnilo. Několik následujících minut Dánsko tlačilo, zvýšenou aktivitu však nedokázalo přetavit v gól. Po pár minutách se dánský nápor začal vytrácet a otěže hry převzali Češi. Ti byli o poznání efektivnější – v šesté minutě třetí třetiny se trefil Dominik Kubalík po kombinaci s Chytilem a Vránou.

Češi pokračovali v náporu i za stavu 1:1, ovšem ani Dánové nezůstali pozadu a vytvořili si několik šancí. V 16. minutě třetí třetiny se dostal do samostatného nájezdu Jakub Vrána, jeho střele však chyběla potřebná razance a tak se pokračovalo za rovnovážného stavu. Ačkoliv na obou stranách byla cítit zvýšená snaha o dosažení rozhodujícího gólu, základní hrací doba skončila za rovnovážného stavu 1:1.

Zápas se dostal do prodloužení

V prodloužení Češi na dlouhou dobu uzamkli svého protivníka ve své třetině, což umocnila ještě i přesilová hra. Češi dokonce chvíli před závěrem nastavení vsítili gól, ale dánský realizační tým si vzal trenérskou výzvu kvůli ofsajdu Kubalíka, kterou rozhodčí uznali. Zápas se tak dostal do nájezdů.

Od druhého kola nájezdů byli Dánové pozadu. Dánský trenér se v průběhu nájezdů rozhodl vyměnit brankáře, na což okamžitě zareagoval i český realizační tým, takže místo Hrubce na led vyjel Roman Will. Ale zatímco Dánům odvážný čin nevyšel, český tým tento tah využil. Česko tedy vyhrálo 2:1 na nájezdy.

Nyní bude záležet na výsledku zápasu mezi Ruskem a Švédskem. Pokud Rusko vyhraje, Češi mají jistý postup do čtvrtfinále. Pokud vyhraje Švédsko, Češi se do čtvrtfinále dostanou pouze pokud porazí Slovensko.

Aktualizováno

Rusko vyhrálo a Češi mají postup jistý. V úterý v 15:15 hod. hrajeme se Slovenskem a nemusíme vyhrát – preview s predikcí Slovensko – Česko.

Do komentářů

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Čtěte také

Hokej

Výběr České republiky v zápase o bronzovou medaili porazil tým USA a vrátil se zpět mezi hokejovou špičku. 

Hokej

Česko nezvládlo semifinálový zápas s Kanadou a v neděli si zahraje pouze o bronzové medaile.

Hokej

Česko zvládlo čtvrteční zápas s Německem a probojovalo se do semifinále Mistrovství světa v hokeji. Večerní zápasy potom rozhodly také o jeho soupeři.

Hokej

Česko slaví obrovský úspěch. Probojovalo se do semifinále Mistrovství světa v hokeji, mají tedy jistotu, že si zahrají o medaile.

Reklama
Reklama

Nové

Tenis

Legendární tenista Roger Federer se v rámci utkání Laver Cupu rozloučil se svou bohatou kariérou. Bohužel pro něj mu rozlučku zkazila porážka. S Rafaelem...

Fotbal

Skvěle! Lvíčata ve svém úvodním barážovém zápase neponechala nic náhodě a porazila Island na jeho hřišti 2:1. Do odvety tak půjdou čeští mladíci s...

Fotbal

Patrik Schick zaznamenal další individuální úspěch. Poprvé ovládl anketu Zlatý míč udělovanou pro nejlepšího českého fotbalistu sezóny. S velkým náskokem anketu ovládl před Tomášem...

Fotbal

Po odchodu Grahama Pottera do Chelsea musel Brighton najít nového hlavního trenéra. Tím se stane třiačtyřicetiletý Ital Roberto De Zerbi, který naposledy působil v...

Fotbal

Viktoria Plzeň si došla pro překvapivě hladké vítězství nad Slavií 3:0. Nutno podotknout, že jí k tomu výrazně pomohlo vyloučení Santose ve druhé minutě...

Fotbal

Ani s Baníkem Ostrava neprotrhla Sparta nelichotivou sérii pěti remíz v řadě. I když měl letenský klub v zápase značnou převahu, Baníku na gól...

Reklama