Connect with us

Ahoj, co hledáte?

Hokej

Česko si na MS poprvé poslechlo svou hymnu, výhru bohužel zvládlo až v prodloužení

Česko do zápasu s Běloruskem šlo ve značně rozházené sestavě a s tím, že zápas musí vyhrát, jinak citelně ohrozí své šance na postup do play-off.

cesko-vs-belorusko
Česko vyhrálo nad Běloruskem, ale až v prodloužení. / Zdroj: Zimbio

První třetina byla poměrně opatrná, skutečných šancí na gól bylo jenom pár, navíc na obou stranách barikády. Bělorusové v žádném případě nebylo horší, jak napovídaly předzápasové kurzy.

Také druhá třetina začala opatrně, Bělorusko v ní však brzo převzalo otěže a jejich snaha vyvrcholila gólem ve 26. minutě zápasu. Pod gól se podepsal kontroverzní útočník New Jersey Devils Sharangovich.

Po výstražném gólu Češi ještě více zabrali, ale nebylo to ono. Z Českého týmu byla cítit obrovská nervozita, puky přeskakovaly hokejky a celkově bylo cítit, jak zápas naše hráče fyzicky bolí. To potvrdila i absence oslav gólu Jana Kováře, který ve 30. minutě zápasu vyrovnával na 1:1.

O čtyři minuty později dostalo Česko výhodu přesilové hry po sekání Kostitsyna a početní výhodu využil Filip Zadina po přihrávce Filipa Hronka. Pro Zadinu se jednal o první gól za Českou reprezentaci. Tento gól Češi už slavili, ovšem jenom zlehka.

Třetí třetina se dlouho přelévala ze strany na stranu, výraznějších šancí bylo opět poskrovnu, ovšem ty skutečně nebezpečné stály spíše na straně Čechů. Češi se ovšem prosadit nedovedli a tak to necelých 9 minut před koncem vzali na sebe Bělorusové, konkrétně Yeryomenko, po kombinaci s Lopachukem a Shinkevichem.

Do konce základní hrací doby se už nic zásadního nestalo, za stavu 2:2 se tedy prodlužovalo.

Do prodloužení vstoupili lépe Bělorusové, kteří měli hned dvě obrovské šance, kdy v té druhé se dostali dokonce k samostatné střele přímo z prostoru mezi kruhy. Hrubec ovšem náš výběr podržel skvělým zákrokem a o pár sekund později, po kombinaci s Hanzlem a právě Hrubcem zakončoval Dominik Kubalík.

Pro Čechy je výhra nad Běloruskem, byť v prodloužení, velice cenným artiklem. Jedná se o první dva body na jejich kontě.

Následující dva dny mají Češi volno. Do akce se vrací 27.5. v 19:15 hodin. Jejich vyzyvatelem bude Švédsko.

Do komentářů

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Čtěte také

Hokej

Výběr České republiky v zápase o bronzovou medaili porazil tým USA a vrátil se zpět mezi hokejovou špičku. 

Hokej

Šéf IIHF Luc Tardif oznámil, že Rusko a Bělorusko se nebude moci zúčastnit ani následujícího Mistrovství světa v hokeji.

Hokej

Česko nezvládlo semifinálový zápas s Kanadou a v neděli si zahraje pouze o bronzové medaile.

Hokej

Česko zvládlo čtvrteční zápas s Německem a probojovalo se do semifinále Mistrovství světa v hokeji. Večerní zápasy potom rozhodly také o jeho soupeři.

Reklama
Reklama

Nové

Tenis

Legendární tenista Roger Federer se v rámci utkání Laver Cupu rozloučil se svou bohatou kariérou. Bohužel pro něj mu rozlučku zkazila porážka. S Rafaelem...

Fotbal

Skvěle! Lvíčata ve svém úvodním barážovém zápase neponechala nic náhodě a porazila Island na jeho hřišti 2:1. Do odvety tak půjdou čeští mladíci s...

Fotbal

Patrik Schick zaznamenal další individuální úspěch. Poprvé ovládl anketu Zlatý míč udělovanou pro nejlepšího českého fotbalistu sezóny. S velkým náskokem anketu ovládl před Tomášem...

Fotbal

Po odchodu Grahama Pottera do Chelsea musel Brighton najít nového hlavního trenéra. Tím se stane třiačtyřicetiletý Ital Roberto De Zerbi, který naposledy působil v...

Fotbal

Viktoria Plzeň si došla pro překvapivě hladké vítězství nad Slavií 3:0. Nutno podotknout, že jí k tomu výrazně pomohlo vyloučení Santose ve druhé minutě...

Fotbal

Ani s Baníkem Ostrava neprotrhla Sparta nelichotivou sérii pěti remíz v řadě. I když měl letenský klub v zápase značnou převahu, Baníku na gól...

Reklama