Connect with us

Ahoj, co hledáte?

Fotbal

Estonsko 2:6 Česko! Součkova ONE MAN SHOW a akrobatický Schick!

Dominantním vítězství vstoupila česká fotbalová reprezentace do kvalifikace o mistrovství světa! Domácí Estonce rozstřílela poměrem 2:6 a odváží si tak první cenné body. Hlavní hvězdou zápasu byl nepochybně záložník londýnského West Hamu a český Fotbalista roku 2020 Tomáš Souček, který za 16 minut nastřílel hattrick!

Estonsko 2:6 Česko! Součkova ONE MAN SHOW a akrobatický Schick!
Estonsko 2:6 Česko! Součkova ONE MAN SHOW a akrobatický Schick! (zdroj: isport.cz)

Kvalifikační utkání se odehrálo v polském Lublinu, jelikož koronavirová opatření v Estonsku neumožňují pořádání fotbalových zápasů. Vzhledem k situaci samozřejmě nebyli přítomni diváci. Na utkání dohlíželi rozhodčí z Řecka.

Estonci byli donuceni kvůli koronavirové situaci obměnit půlku kádru, což jim znatelně uškodilo. Zato český tým nastoupil v poměrně silné sestavě. V základu se objevili všichni čtyři hráči, kteří momentálně působí v německé Bundeslize. Branku strážil Jiří Pavlenka, na pravém beku hobloval lajnu hoffenheimský Pavel Kadeřábek, ve středu pole naběhal spoustu kilometrů Vladimír Darida a v útoku se jednou gólově prosadil Patrik Schick. Tito čtyři musí tým nyní opustit kvůli koronavirovým opatřením v Německu.

Zbytek základní jedenáctky byl následující: stoperskou dvojici utvořili Ondřej Čelůstka a jeho jmenovac Ondřej Kúdela, na levém beku hrál další slávista, Jan Bořil, Daridu ve středu zálohy doplňoval již zmiňovaný Souček, kraje záložní řady okupovali Jankto s Provodem a pod Patrikem Schickem operoval Antonín Barák, který také vstřelil jednu branku.

Češi nevstoupili do utkání vůbec dobře. Už ve dvanácté minutě se mezi nóhy golmana Pavlenky trefil domácí Sappinen a prohrávali jsme 0:1. O šest minut později jsme však na nepříznivý začátek dokázali najít odpověď. Po centru kapitána Daridy se akrobaticky prosadil forvard ve službách Leverkusenu Schick a rázem bylo srovnáno.

O devět minut později otočil skóre Barák a české reprezentaci se vlila do žil úplně jiná energie. Poté následoval krátký individuální koncert Tomáše Součka. Nejprve se v 32. minutě prosadil hlavou, těsně před poločasem zvýšil přízemní střelou k tyči a svůj prémiérový hattrick v národním týmu slavil po doklepnutí balonu do sítě po skvělé přihrávce Kadeřábka. To už ale běžela 48. minuta a Češi měli čtyřgólový náskok. Poslední branku našeho týmu obstaral v 56. minutě záložník Sampdorie Jankto. Estonci už zvládli jen v samotném závěru snížit na 2:6.

V příštím utkání čeká svěřence kouče Šilhavého pořádný test. V Praze totiž přivítají favorita skupiny Belgii, v úterý pak budou usilovat o vítězství ve Walesu. Zbylým soupeřem je Bělorusko. Ze skupiny postoupí na šampionát do Kataru v příštím roce přímo jen vítěz. Týmy z druhých míst čeká play off stejně jako dva nejlepší vítěze skupin Ligy národů, kteří neuspějí v kvalifikaci.

Do komentářů

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Čtěte také

Hokej

Výběr České republiky v zápase o bronzovou medaili porazil tým USA a vrátil se zpět mezi hokejovou špičku. 

Hokej

Česko nezvládlo semifinálový zápas s Kanadou a v neděli si zahraje pouze o bronzové medaile.

Hokej

Česko zvládlo čtvrteční zápas s Německem a probojovalo se do semifinále Mistrovství světa v hokeji. Večerní zápasy potom rozhodly také o jeho soupeři.

Hokej

Česko slaví obrovský úspěch. Probojovalo se do semifinále Mistrovství světa v hokeji, mají tedy jistotu, že si zahrají o medaile.

Reklama
Reklama

Nové

Tenis

Legendární tenista Roger Federer se v rámci utkání Laver Cupu rozloučil se svou bohatou kariérou. Bohužel pro něj mu rozlučku zkazila porážka. S Rafaelem...

Fotbal

Skvěle! Lvíčata ve svém úvodním barážovém zápase neponechala nic náhodě a porazila Island na jeho hřišti 2:1. Do odvety tak půjdou čeští mladíci s...

Fotbal

Patrik Schick zaznamenal další individuální úspěch. Poprvé ovládl anketu Zlatý míč udělovanou pro nejlepšího českého fotbalistu sezóny. S velkým náskokem anketu ovládl před Tomášem...

Fotbal

Po odchodu Grahama Pottera do Chelsea musel Brighton najít nového hlavního trenéra. Tím se stane třiačtyřicetiletý Ital Roberto De Zerbi, který naposledy působil v...

Fotbal

Viktoria Plzeň si došla pro překvapivě hladké vítězství nad Slavií 3:0. Nutno podotknout, že jí k tomu výrazně pomohlo vyloučení Santose ve druhé minutě...

Fotbal

Ani s Baníkem Ostrava neprotrhla Sparta nelichotivou sérii pěti remíz v řadě. I když měl letenský klub v zápase značnou převahu, Baníku na gól...

Reklama