Connect with us

Ahoj, co hledáte?

Fotbal

Nejlepší střelci 21. století: Ve vedení je jednoznačně Cristiano Ronaldo

Fotbalový svět se v dnešních dnech podivuje nad neuvěřitelnou efektivitou Erlinga Haalanda nebo Kyliana Mbappého, což jsou stále velmi mladí útočníci. Minulá léta se však nesla ve znamení souboje Cristiana Ronalda s Lionelem Messim. Právě tito dva hráči vévodí novodobým statistikám v počtu vstřelených branek.

cristiano-ronaldo
Cristiano Ronaldo zakazuje svému synovy vlastnit mobil. / Zdroj: Daily Mail

5. místo – Luis Suárez (521 branek)

Uruguayský útočník Luis Suárez je velmi známý svou tvrdou hrou, obětavostí a zejména i efektivitou. Suárez započal svou kariéru v Nacionalu, přičemž velmi rychle se stěhoval do Nizozemska, kde nejprve nastupoval za Groningen, odkud odešel do Ajaxu Amsterdam. Zde si udělal velmi dobré jméno a to i díky tomu, že ve svých třiadvaceti letech dokázal vstřelit 42 branek v jednom soutěžním ročníku.

Tato skvělá sezóna mu vysloužila přestup do Liverpoolu, jehož barvy hájil tři a půl roku. I v Anglii se Suárezovi poměrně dařilo, když v Premier League měl na kontě 69 přesných zásahů z odehraných 110 duelů. V roce 2014 se pak Barcelona poohlížela po gólovém hrotovém útočníku a není divu, že svou pozornost upřela právě na Luise Suáreze. Toho katalánský klub na Camp Nou opravdu přivedl a za šest let se tento střelec stal klubovou legendou.

Španělské angažmá mu vyloženě sedlo. V soutěžních duelech dokázal Suárez nasbírat neuvěřitelných 198 branek a klub v roce 2015 dovedl k zisku titulu v Lize mistrů. Pro některé pak bylo překvapením, když samotnému hráči před dvěma roky Barcelona oznámila, že je pro ni nepotřebným a má si hledat nové angažmá. Právě takto vznikl přestup do Atlética Madrid.

Se svým novým klubem si došel pro překvapivý zisk španělského titulu, nicméně i vinou vyššího věku už nepředváděl výkony, na jaké byl zvyklý z dob své největší slávy. I proto se nedávno rozhodl pro návrat do rodné vlasti a ke svému mateřskému klubu. Luis Suárez nyní bude střílet góly za uruguayský klub Nacional.

4. místo – Zlatan Ibrahimovič (572 branek)

Na čtvrtém místě je nestárnoucí Švéd Zlatan Ibrahimovič. Je až neuvěřitelné, jaké výkony předvádí tento útočník ve svých čtyřiceti letech. Jakoby se všem snažil ukázat, že Zlatan ještě nepatří do starého železa.

Na hřišti se Ibrahimovič snaží výrazně těžit ze své výšky, mimo hřiště pak ze své image. Určitě jste zaznamenali nejednu vtipnou hláškou, kterou tento kanonýr v médiích pronesl, čímž kolem sebe staví auru nedotknutelného fotbalového hrdiny.

Mimo to je Ibrahimovič známý i svým střídáním klubů. Za svou profesionální kariéru působil v devíti týmech, přičemž je třeba uznat, že se v každém z nich dokázal prosadit. Kromě Bundesligy si připsal starty ve všech top pěti evropských ligách.

Aktuálně Zlatan Ibrahimovič válí v AC Milán, jenž se s jeho pomocí vrátil na italský trůn a získal titul v Serii A. Pro klub šlo o velmi významný úspěch, jelikož na titul čekal dlouhých jedenáct let, na což tým s takovou tradicí rozhodně není zvyklý. A Zlatan Ibrahimovič měl na tomto úspěchu dosti výraznou zásluhu.

3. místo – Robert Lewandowski (601 branek)

Fotbalový svět vyhlíží novou sezónu La Ligy a je zvědavý, jak si v novém působišti povede Robert Lewandowski. Polský útočník celou svou profesionální kariéry strávil v Německu, kde se ale v létě rozloučil, aby zamířil do Barcelony. Před Lewandowskim tak stojí nová nemalá výzva.

V Bundeslize byl ale Lewandowski k nezastavení. V posledních třech sezónách si dokonce udržoval bilanci průměrně více než jedné vstřelené branky na ligový zápas. S Německem se v uplynulé sezóně rozloučil 35 brankami a ziskem ligového titulu.

Pokud se vrátíme na začátek, před více než dvanácti lety oblékl Lewandowski poprvé dres Borussie Dortmund. Zde svými výkony zaujal natolik, že jej v roce 2014 koupil Bayern Mnichov, kde polský útočník naplno odstartoval kariéru světového fotbalisty.

Nic netrvá věčně a ani pouto Lewandowského s Bayernem nevydrželo do konce kariéry. Sám hráč požádal svůj klub o přestup, aby následně mohl zamířit do Barcelony. Lewandowského tak v následující sezóně bude čekat zcela jiná liga a rovněž bude mít kolem sebe nové spoluhráče. Situaci mu ulehčuje alespoň Ousmane Dembélé a Pierre-Emerick Aubameyang, se kterými se zná z angažmá v Borussii.

2. místo – Lionel Messi (769 branek)

I argentinského Lionela Messiho potkal vskutku překvapivý osud. Messi prošel světoznámou akademií La Masia a Barcelona jej učarovala natolik, že chtěl v klubu zůstat až do konce kariéry. Dlouho to vypadalo, že se jeho přání splní. Místní fanoušci jej doslova uctívali a svými výkony pro tým získával důležité body.

Před rokem ale přišla rána. Kvůli pravidlům finanční Fair play nemohl Messi s Barcelonou podepsat novou smlouvu, a tak jako volný hráč odešel do PSG. Jednalo se o vynucený odchod, jenž Argentinec velmi těžce nesl.

A proč právě PSG? Jde o velmi ambiciózní klub, jenž minulý rok na trhu ani přinejmenším nešetřil. Pařížané chtějí kromě domácí scény uspět i v Evropě a konečně zvednout nad hlavu ušatý pohár pro vítěze Ligy mistrů. Dalším důvodem mohla být spolupráce s Neymarem, se kterým se velmi dobře znal z Barcelony. S ním a ještě s Luisem Suárezem tehdy tvořili nejnebezpečnější útočné trio na světě.

Aktuálně se po letech ve Španělsku Messi stále rozehrává v Ligue 1. Další branky a skvělé kousky bude nyní předvádět ve francouzském PSG.

1. místo – Cristiano Ronaldo (815 branek)

Žebříčku nejgólovějších hráčů 21. století vévodí Cristiano Ronaldo, jenž stihl vsítit 815 branek. Drtivou většinu z nich si připsal v Realu Madrid, kde zároveň bylo jeho nejpovedenější angažmá. I fanoušci velmi rádi sledovali jeho akce, jelikož se s Lionelem Messim vzájemně doháněli k lepším výkonům.

Tyto časy už jsou minulostí, když Lionel Messi nyní obléká dres PSG a Cristiano Ronaldo je hráčem Manchesteru United. Právě v tomto klubu se Ronaldo jako mladý prosadil a připravil se do velkého fotbalu. V Premier League nastupoval už jako teenager a nyní chce svému týmu splatit důvěru, kterou do něj před lety vložil.

I přesto ale většina fotbalových fanoušků raději vzpomíná na časy v Realu Madrid. Kromě řady gólů a individuálních ocenění získal ve Španělsku Ronaldo i čtyři triumfy v Lize mistrů a dvakrát opanoval Superpohár. La Ligu pak vyhrál dvakrát.

Před návratem do Manchesteru United si hvězdný Portugalec ještě vyzkoušel angažmá v Serii A, kde hájil barvy Juventusu a individuálně se mu dařilo skvěle. Momentálně však nemůže být se svou situací spokojen.

V létě se nenašel žádný z top evropských týmů, který by Cristiana Ronalda angažoval. Portugalský útočník tak po dlouhé době nebude hrát Ligu mistrů, což měl být jeden z důvodů jeho odchodu. Žádný přestup se však neuskutečnil a Ronaldo tak bude muset znovu získat důvěru fanoušků a vedení klubu v čele s koučem ten Hagem.

Do komentářů

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Čtěte také

Ostatní

Airsoft je stále ještě trochu okrajovým střeleckým sportem, který však stojí za to více propagovat, protože si v něm najde to své téměř každý....

Tenis

Legendární tenista Roger Federer se v rámci utkání Laver Cupu rozloučil se svou bohatou kariérou. Bohužel pro něj mu rozlučku zkazila porážka. S Rafaelem...

Fotbal

Skvěle! Lvíčata ve svém úvodním barážovém zápase neponechala nic náhodě a porazila Island na jeho hřišti 2:1. Do odvety tak půjdou čeští mladíci s...

Fotbal

Patrik Schick zaznamenal další individuální úspěch. Poprvé ovládl anketu Zlatý míč udělovanou pro nejlepšího českého fotbalistu sezóny. S velkým náskokem anketu ovládl před Tomášem...

Reklama
Reklama

Nové

Airsoft - co je to za sport? O co se jedná?

Ostatní

Airsoft je stále ještě trochu okrajovým střeleckým sportem, který však stojí za to více propagovat, protože si v něm najde to své téměř každý....

Tenis

Legendární tenista Roger Federer se v rámci utkání Laver Cupu rozloučil se svou bohatou kariérou. Bohužel pro něj mu rozlučku zkazila porážka. S Rafaelem...

Fotbal

Skvěle! Lvíčata ve svém úvodním barážovém zápase neponechala nic náhodě a porazila Island na jeho hřišti 2:1. Do odvety tak půjdou čeští mladíci s...

Fotbal

Patrik Schick zaznamenal další individuální úspěch. Poprvé ovládl anketu Zlatý míč udělovanou pro nejlepšího českého fotbalistu sezóny. S velkým náskokem anketu ovládl před Tomášem...

Fotbal

Po odchodu Grahama Pottera do Chelsea musel Brighton najít nového hlavního trenéra. Tím se stane třiačtyřicetiletý Ital Roberto De Zerbi, který naposledy působil v...

Fotbal

Viktoria Plzeň si došla pro překvapivě hladké vítězství nad Slavií 3:0. Nutno podotknout, že jí k tomu výrazně pomohlo vyloučení Santose ve druhé minutě...

Reklama