Connect with us

Ahoj, co hledáte?

Fotbal

Ondrášek do Bukurešti, Kozák do Maďarska a Marcelo zůstává!

Je červen a řeší se přestupy, smlouvy, odchody a všechno okolo skládání co nejsilnějšího manšaftu pro nadcházející sezónu. Pojďme si shrnout posledních pár dní na přestupovém poli.

Ondrášek do Bukurešti, Kozák do Maďarska a Marcelo zůstává!
Ondrášek do Bukurešti, Kozák do Maďarska a Marcelo zůstává! (zdroj: aktuálně.cz)

Velký návrat na severu Čech! Po devíti bundesligových sezónách se do Slovanu Liberec vrací bývalý reprezentační bek Theodor Gebre Selassie. Mezi roky 2008-2012 zde rozjížděl svou kariéru a teď se vrací na místo činu. Ve Werderu se stal ikonou, odehrál desítky zápasů za národní tým a vyhrál jeden ligový titul právě s Libercem. Ve Slovanu došlo zatím k podpisu kontraktu na sezónu, následně se bude rozhodovat, jestli 34letý zadák neposílí manažerské pozice.

Sparta Praha momentálně jedná o prodeji Benjamina Tetteha s tureckým Malatyasporem, kde ghanský fotbalista strávil uplynulý ročník. Letenský klub, potažmo jeho majitel Daniel Křetínský, by za tento přestup měl vyinkasovat 2 miliony eur, tedy něco okolo 50 milionů korun. Tetteh se trvalému přesunu do Turecka nebrání.

Další kdo by měl z Letné odejít je další útočník Libor Kozák, který by se měl upsat maďarskému týmu Puskás Akadémia. V novém působišti by se tak měl potkat hned s několika bývalými hráči české ligy a někdejším trenérem Liberce Zsoltem Hornyákem.

Zato jejich rival z Vršovic zatím hlásí jen příchody. Ten třetí se uskutečnil tento týden. Jednalo se o nigerijského záložníka Ubonga Ekpaie, kterého Sešívaní získali jako volného hráče poté, co mu vypršel kontrakt u konkurenční Viktorie Plzeň. Ekpai podepsal tříletou smlouvu v Edenu.

Pražská Slavie se evidentně snaží svou ofenzívu vyztužit, což se projevuje i v prodlužování smluv. Nový kontrakt podepsal nizozemský forvard Mick Van Buren, který už v sešívaném dresu získal čtyři ligové tituly.

Na odchodu z tuzemské ligy je také Zdeněk Ondrášek. Ten by se měl po poměrně neúspěšné sezoně v plzeňské Viktorii hlásit v rumusnké FCSB, tedy bývalé Steaue Bukurešť.

Zato fotbalisté Karviné hlásí nové posily. Po talentovaném útočníkovi Antonínovi Svobodovi ze Salzburgu (19 let) podepsal smlouvu na dva roky obránce Antonín Křapka z Mladé Boleslavi (27 let).

Ale pojďme do zahraničí. S Realem Madrid prodloužil smlouvu zkušený brazilský obránce Marcelo, který by měl zároveň pod novým trenérem Ancelottim nosit i kapitánskou pásku.

Nový kontrakt podepsal také skotský bek Kieran Tierney, momentálně působící v Arsenalu. S londýnským klubem podepsal pětiletou smlouvu. Podle respektovaného novináře Fabrizia Romana nyní Arsenal pracuje i na prodloužení mladého záložníka Emila Smithe-Rowea až do roku 2026.

Anglická fotbalová asociace chce bez ohledu na umístění na probíhajícím mistrovství Evropy prodloužit smlouvu s reprezentačním trenérem Garethem Southgatem. Současný kontrakt padesátiletému kouči skončí po světovém šampionátu v roce 2022. „Samozřejmě, že chceme, aby pokračoval i potom. Naše podpora je neotřesitelná, jsme stoprocentně za Garethem,“ řekl britským médiím výkonný ředitel FA Mark Bullingham..

Gólman Alexander Nübel odchází z Bayernu Mnichov do Monaka. V třetím týmu uplynulého ročníku francouzské fotbalové ligy by měl bývalý německý reprezentant do 21 let dva roky hostovat. Do Bayernu přišel Nübel loni po vypršení smlouvy se Schalke 04, ale vedle reprezentační jedničky Manuela Neuera se příliš neprosadil. Za celou sezonu nastoupil je ve čtyřech zápasech. V mnichovském klubu má čtyřiadvacetiletý Nübel smlouvu do roku 2025.

Do komentářů

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Čtěte také

Fotbal

Odchod Lionela Messiho z Barcelony je velká událost. Spousta fanoušků kvůli tomu pláče, někteří dokonce propadají panice, najdou se ovšem i takoví, kteří k...

Reklama
Reklama

Nové

Airsoft - co je to za sport? O co se jedná?

Ostatní

Airsoft je stále ještě trochu okrajovým střeleckým sportem, který však stojí za to více propagovat, protože si v něm najde to své téměř každý....

Tenis

Legendární tenista Roger Federer se v rámci utkání Laver Cupu rozloučil se svou bohatou kariérou. Bohužel pro něj mu rozlučku zkazila porážka. S Rafaelem...

Fotbal

Skvěle! Lvíčata ve svém úvodním barážovém zápase neponechala nic náhodě a porazila Island na jeho hřišti 2:1. Do odvety tak půjdou čeští mladíci s...

Fotbal

Patrik Schick zaznamenal další individuální úspěch. Poprvé ovládl anketu Zlatý míč udělovanou pro nejlepšího českého fotbalistu sezóny. S velkým náskokem anketu ovládl před Tomášem...

Fotbal

Po odchodu Grahama Pottera do Chelsea musel Brighton najít nového hlavního trenéra. Tím se stane třiačtyřicetiletý Ital Roberto De Zerbi, který naposledy působil v...

Fotbal

Viktoria Plzeň si došla pro překvapivě hladké vítězství nad Slavií 3:0. Nutno podotknout, že jí k tomu výrazně pomohlo vyloučení Santose ve druhé minutě...

Reklama