Connect with us

Ahoj, co hledáte?

MMA

Výsledky Oktagon Last Man Standing

Po dlouhém čekání jsme se konečně dočkali. Včera se v Boby Zoner Hall v Brně uspořádal turnaj, který zabrousil do starých časů K1. Jednalo se totiž o pyramidový souboj postojářů. Něco dlouho nevídaného a všichni milovníci bojových sportů se na toto těšili s velkým očekáváním. Jak to nakonec celé dopadlo

Výsledky Oktagon Last Man Standing
Paleš a Krčmář po souboji | zdroj: ruik.cz

Rezervní zápasy

Před začátkem bojů v pyramidě, případně před superfighty nastoupili bojovníci k tzv. rezervním zápasům. Fighteři, kteří vyhráli rezervní zápasy byly připraveni v útrobách a čekali na případ, že by se někdo z pyramidy zranil a nebyl schopen v ní pokračovat. Skutečně se tak i stalo, ale o tom později.

Hned v prvním rezervním zápase proti sobě nastoupil Jan Pajtaš a Andrej Šimkulič. A také jsme hned v prvním zápase večera viděli tzv. „Extra Round“. Pokud se rozhodčí po třech kolech neshodli na tom, kdo by měl vyhrát, přišlo toto čtvrté kolo, které již o vítězi rozhodnou muselo. I čtvrté kolo ale rozhodovali rozhodčí a vítězství dali Andreji Šimkulučovi, který se nakonec do pyramidy také dostal!

Druhý rezervní zápas obstarali borci Ladislav Kryštůfek a Štefan Mészáros. Ti se do Extra Roundu nedostali, avšak i zde rozhodovali o vítězi rozhodčí. Zápas tak vyhrál Ladislav Kryštůfek. I on se dokázal z rezervního zápasu dostat do pyramidy.

Výsledky Oktagon Last Man Standing

Ladislav Kryštůfek | zdroj: youtube.com

Super fighty

Než se podíváme na to, jak dopadlo to hlavní, tedy pyramidy, podíváme se nejdříve na výsledky superfightů. Zde se bylo skutečně na co koukat a byly to neuvěřitelné souboje. Trošku překvapením bylo, že jsme u těchto fightů neviděli tolik KO, jako jsme bývali zvyklý z jiných postojářských turnajů a galavečerů.

V první zápase proti sobě nastoupil Čehovský a Mikelič. Ačkoli měl právě Mikelič tahat spíše za kratší provaz, dokázal na body zvítězit, ačkoli během fightu schytal více ran. Jediný ženský zápas nakonec obsatraly bojovnice Strnadová a Bulínová. Zde se prakticky žádné překvapení nekonalo. Zkušená Strnadová si zápas pohlídala a po rozhodnutí rozhodčích zvítězila.

Mané vs. Križan

Tento zápas nabídl opravdu skvělou podívanou. Během necelých dvou kol na sebe borci vypustili téměř šedesát úderů, a tak se bylo na co dívat. Minutu a čtvrt před koncem druhého kola ale Melvin Mané zaútočil a jako favorit zápasu také knockoutoval svého protivníka Patrika Križana. Jednalo se o vůbec první KO večera.

Kozubosvký vs Fapšo

Po tom, co se odehrálo na vážení před turnajem byl jasné, že si tito mladí bojovníci nedarují vůbec nic. Zápas to byl neuvěřitelný, kluci do sebe bušili hlava nehlava a bylo neuvěřitelné, co za nesmysly dokázali oba vydržet. Kozubovský od druhého kola prakticky neviděl na jedno oko, přesto Fapšu zasypal ranami. Bohužel mu to ale nebylo nic platné. Po rozhodnutí rozhodčích nakonec pro sebe zápas urval právě Sebastian Fapšo.

Hron vs Mitrić

Tohle byl zápas jako Hron! Tedy, hrom. Jako velký favorit do něj vstupoval právě Tomáš Hron. Borci do sebe během čtyř kol (ano, zápas se opět dostal až do Extra Roundu) nasypali dohromady 211 úderů! Zápas musel diváky bavit, protože to, co borci předváděli bylo neuvěřitelné. Ani po čtvrtém kole ovšem nepřišlo KO, a tak na řadu přišli opět rozhodčí. Ti nakonec vítězství dali Strahunju Mitricovi. Zároveň můžeme říci, že se jednalo o nejkrvavější zápas večera.

Moravčík vs. Daniš

O tomto zápase se obecně hodně mluvilo i v zahraničí. Mělo se jednat o absolutní vrchol superfightů. Zápas ale netrval nijak dlouho a na to, co jsme celý večer viděli by se dalo říct, že byl ultra krátký. Skončil totiž po dvou minutách a 39 vteřinách KO od Vladimíra Moravčíka. Ten perfektně trefil spodek Igora Daniše a ten už se na počítání nezvedl. O převaze Morvačíka svědčí také šest signifikantních úderů během večera namísto jednoho úderu od Igora Daniše.

Výsledky Oktagon Last Man Standing

Hron vs. Mitrić | zdroj: brnensky.denik.cz

Pyramida Last Man Standing

Celý večer se ale točil kolem něčeho úplně jiného. Konkrétně šlo o pyramidu Last Man Standing, kde se bojovalo o 10 000 euro pro vítěze a prestiž. Jak to nakonec celé dopadlo?

Čtvrtfinále

Do čtvrtfinále byly dvojice nalosovány takto:

  • Sivák vs. Sugeden
  • Lengál vs. Krčmář
  • Paleš vs. Ringler
  • Novák vs. Dass Rey

Prakticky všechny zápasy v rámci čtvrtfinále byly velice vyrovnané a rozhodčí rozhodně neměli lehké rozhodování, neboť hned tři zápasy ze čtyř rozhodovaly právě body rozhodčích. V prvním zápase porazil Sivák svého britského soupeře a postoupil v pyramidě dále. Na body šel dále také Michael Krčmář a Marc Dass Rey. Jediné KO večera jsme v rámci čtvrtfinále viděli ve třetím kole souboje mezi Milanem Palešem a Carstenem Ringlerem. Postupujícími do semifinále se tak stali:

  • Václav Sivák
  • Michael Krčmář
  • Milan Paleš
  • Marc Dass Rey

Semifinále

Ještě, než začalo semifinále, došlo hned ke dvou změnám. Václav Sivák díky zraněním nebyl schopný i přes postup pokračovat, a tak jej nahradil vítěz rezervního zápasu Ladislav Kryštůfek. Stejný osud potkal Marca Dass Reyho, kterého v pyramidě nahradil druhý vítěz rezervního utkání, Andrej Šimkulič. Semifinálové dvojice tak byly určeny takto:

  • Kryštůfek vs. Krčmář
  • Paleš vs. Šimkulič

První zápasy byl velice vyrovnaný a rozhodně si Kryštůfek neuřízl ostudu. Zápas dospěl až k bodování od rozhodčích, kteří nakonec zápas přiřknuli Michaelu Krčmářovi. Druhý souboj pak skončil KO ve druhém kole, když Paleš dostal na zem Šimkuliče. Ani jeden z rezervních bojovníků tak nepostoupil do finále, které neslo obsazení Krčmář vs. Paleš.

Výsledky Oktagon Last Man Standing

Krčmář vs. Paleš – finále | zdroj: sport.aktuality.cz

Finále Krčmář vs. Paleš

Konečně po dlouhých ale neskutečně napínavých šesti hodinách galavečera došlo na to, na co jsme se všichni těšili. Finále pyramidového turnaje! Zápas byl od první chvíle nahecovaný, v závěru prvního kola dostal Paleš „eye poke“, Krčmář jej neúmyslně píchl do oka. To zastavilo zápas na nutnou pauzu v rámci pravidel. Paleš byl evidentně otřesený, do konce prvního kola ale zbývaly tři sekundy. Tak tak stihl časový limit do diskvalifikace, a nakonec se zápas protáhl na celá tři kola. Rozhodčí borce neposlal do Extra Roundu, bodově tak finále vyhrál Milan Paleš, který dokonce poslal Krčmáře do počítání. Vítězem celého galavečera se tak stal bojovník Milan Paleš!

Kompletní výsledky v tabulce

UNDG: LAST MAN STANDING FINÁLE
Michal Krčmář vs. 🥊 Milan Paleš – 3. kolo DEC
SUPERFIGHTY
🥊 Vladimír Moravčík – 1. kolo KO vs. Igor Daniš
Tomáš Hron vs. 🥊 Strahinja Mitrić – 4. kolo DEC
Matěj Kozubovský vs. Sebastián Fapšo – 3. kolo DEC
UNDG: LAST MAN STANDING SEMIFINÁLE
🥊 Milan Paleš – 2. kolo KO vs. Andrej Šimkulič
Ladislav Krištůfek vs. 🥊 Michal Krčmář 3. kolo DEC
SUPERFIGHTY
🥊 Melvin Mané – 2.kolo KO vs. Patrik Križan
🥊 Klára Strnadová – 3. kolo DEC vs. Viktorie Bulínová
Andreas Čehovský vs. 🥊 Teo Mikelic – 3. kolo DEC
UNDG: LAST MAN STANDING ČTVRTFINÁLE
Marco Novák vs. 🥊 Marc Dass Rey – 3. kolo DEC
🥊 Milan Paleš – 3. kolo KO vs. Carsten Ringler
Vladimír Lengál vs. 🥊 Michael Krčmář – 3. kolo DEC
🥊 Václav Sivák – 3. kolo DEC
vs. Bailey Sugden
RESERVE FIGHTS
🥊 Ladislav Krištůfek – 3. kolo DEC vs. Štefan Meszároš
Jan Pajtaš vs. 🥊 Andrej Šimkulič – 4. kolo DEC

Do komentářů

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Čtěte také

MMA

Radostná zpráva pro všechny české fanoušky MMA. Do nejlepší organizace na světě míří česká zápasnice Lucie Pudilová.

MMA

Populární český UFC zápasník Jiří Procházka už zná datum svého titulového zápasu. 

MMA

Australská MMA zápasnice Ebanie Bridgesová způsobila poprask na vážení před zápasem. Dostavila se k němu ve spodním prádle.

MMA

Přibližně rok čekal jeden z nejpopulárnějších českých MMA zápasníků na návrat do klece. Chvílemi už to vypadalo beznadějně, ale teď to vypadá na happy...

Reklama
Reklama

Nové

Airsoft - co je to za sport? O co se jedná?

Ostatní

Airsoft je stále ještě trochu okrajovým střeleckým sportem, který však stojí za to více propagovat, protože si v něm najde to své téměř každý....

Tenis

Legendární tenista Roger Federer se v rámci utkání Laver Cupu rozloučil se svou bohatou kariérou. Bohužel pro něj mu rozlučku zkazila porážka. S Rafaelem...

Fotbal

Skvěle! Lvíčata ve svém úvodním barážovém zápase neponechala nic náhodě a porazila Island na jeho hřišti 2:1. Do odvety tak půjdou čeští mladíci s...

Fotbal

Patrik Schick zaznamenal další individuální úspěch. Poprvé ovládl anketu Zlatý míč udělovanou pro nejlepšího českého fotbalistu sezóny. S velkým náskokem anketu ovládl před Tomášem...

Fotbal

Po odchodu Grahama Pottera do Chelsea musel Brighton najít nového hlavního trenéra. Tím se stane třiačtyřicetiletý Ital Roberto De Zerbi, který naposledy působil v...

Fotbal

Viktoria Plzeň si došla pro překvapivě hladké vítězství nad Slavií 3:0. Nutno podotknout, že jí k tomu výrazně pomohlo vyloučení Santose ve druhé minutě...

Reklama